Drömmen om en Walk in closet med skjutdörrar garderob

skjutdörrar garderob

En Walk in closet är mångas stora dröm. Ett rum med dressingroomskänslan där du i lugn och ro kan byta om. Så låt oss gå igenom vad man behöver tänka på för att få till en riktigt fin Walk in closet.

Öppen eller stängd förvaring
Det finns en uppsjö av hyllsystem, garderobsinredningar och skjutdörrar garderob att välja bland.
Ju större budget ju flera möjligheter finns. Eftersom Walk in closet kräver ett dedikerat rum så är möjligheten till att ha mer öppna hyllsystem större, men det kräver mer ordning och reda på hyllorna. Använder du dig av hyllsystem och kompletterar med en skjutdörr så kan du slarva lite mer med ordningen.

Bygg ett eget rum för Walk in closet med hjälp av skjutdörrar.
Om du inte har ett dedikerat rum så kan du med lätthet dela av ett större rum med hjälp av skjutdörrar garderob.

Funktioner för klädförvaring
Många leverantörer av hyllsystem, garderober och garderobsinredningar har också massor av upphängningslösningar och specialhyllor för tillexempel slipsar, skor, smycken och andra assessorer. Inbyggda lösningar för strykbrädor och annan klädvård finns också. Kostnaden kan lätt springa iväg. Tänk noga igenom vad just du behöver innan du beställer din garderob hos din återförsäljare.

Platsbygga en Walk in closet
Det finns idag många företag som saluför just platsbyggda garderobsinredningar för Walk in closet. Att få en inredning som är gjort exakt efter rummet ger en riktigt lyxig känsla. Du kan då också få det exakt som du vill ha det.

Måttbeställa en Walk in closet
Ett annat alternativ till platsbyggda Walk in closet är att måttbeställa en. Det kräver dock att du är duktig på att mätta och planera. Ibland kan de företag som erbjuder måttbeställda Walk in closet också leverera och montera dessa, annars är det något du får göra på egen hand.

Köpa färdiga lösningar för Walk in closet
Det finns naturligtvis färdiga lösningar och moduler för att bygga din egen Walk in closet. Då gäller det att lösningarna passar in i det tänkta rummet, att modifiera färdiga system är inte att föredra.

Bra lådor
Bra lådor är något man inte ska fuska med. Förutom att en bra låda ger en extra lyxig känsla, så tål dessa mer över tid. Lådor av bättre kvalité har också oftast bättre inredningar för olika ändamål.

Ljus
Du måste ha bra ljus i en Walk in closet. Om du använder dig av takbelysning så kan du med fördel använda dig och en skena med spotlights, då kan du rikta dessa in i garderoberna. Det finns också lösningar med garderober som har inbyggda ljusslingor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *