Rosens namn äntligen som serie!

Min favoritfilm har blivit serie, helt otroligt. Boken av Umberto Eco är en riktig bladvändare, filmen med samma namn med Sean Connery i huvudrollen är en stor favorit. Och nu kommer alltså en rosenserien i åtta delar med start den 27 december på SVT.

Övergripande handling.
Rosenserien utspelas år 1327. Där får franciskanermunken William av Baskerville i uppdrag att utreda ett mystiskt dödsfall på ett avsides beläget kloster. Klostret inrymmer ett enormt bibliotek fyllt med de mest udda och mystiska böckerna. Nästan alla av klostrets munkar jobbar på skriftavdelningen med att kopiera och skriva böcker. Men det är något skumt i görningen. Har det med biblioteket och böckerna att göra?

Fakta om rosenserien:
Skådespelare: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio
Premiärdatum i Sverige: 27 december, 2020 (En dramaserie från 2019)
Antal avsnitt: 8
Produktionsländer: Italien, Tyskland
Originaltitel: The Name of the Rose
Bokförfattare: Umberto Eco

Kort sammanfattning av avsnitt 1
En munk hittas död på klostergården. Antingen fallit eller blivit knuffad. William har med sig lärljungen Adso. Tillsammans tar de sig an fallet, och mycket snart inträffar ytterligare ett mystiskt dödsfall.

Kort sammanfattning av avsnitt 2
Det har nu skett två mycket mystiska dödsfall på klostret. William tror att lösningen finns i de delar av biblioteket där mycket få personer har tillträde. William försöker att hitta en väg in i biblioteket. Adso distraheras under tiden av en mystisk flicka.

Kort sammanfattning av avsnitt 3
William blivit överfallen av någon i biblioteket avskilda delar. Adso letar efter en obskyr och udda bok om kättaren Fra Dolcino som ska finnas på biblioteket.

Kort sammanfattning av avsnitt 4
Vatikanens delegation når klostret med nyheten att storinkvisitorn är på väg.

Kort sammanfattning av avsnitt 5
Storinkvisitorn anländer till klostret. Flera personer bli mystiskt överfallna.

Kort sammanfattning av avsnitt 6
Ytterligare ett mord sker. Storinkvisitorn inleder en egen undersökning och mängder av förhör.

Kort sammanfattning av avsnitt 7
Erkännande försöker pressas fram och anklagelser haglar från både höger och vänster. Ingen går säker längre. Broder Remigio fängslas.

Kort sammanfattning av avsnitt 8
Den mystiska flickan riskerar att brännas på bål som häxa. Ytterligare ett dödsfall sker även när Remigio sitter bakom lås och bom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *